Class Cupcakes Julai 2011

Salam semua.. class cupcakes untuk bulan Julai akan dijalankan pada 13 Julai 2011, hari Rabu bagi yang inginkan kelas pada hari bekerja dan 16 Julai 2011, hari Sabtu untuk kelas hujung minggu. Harap dapat hubungi saya awal untuk mengesahkan kehadiran. Terima kasih.

Farah ~ 019-6657302 / farah.shop@yahoo.com

Class 7 May 2011

Class kali ni dihadiri oleh Ain dan kawannya dari Seremban. Dua sahabat nie memang semangat berobar-kobar untuk menghadiri class.. Datang class pun on time,dan Alhamdulillah class berjalan lancar seperti yang dijadualkan.. Kepada yang berminat menghadiri class Farah Bakery, sila hubungi saya untuk jadual / tempahan class 019-6657302 / farah.shop@yahoo.com





Asyik tengok gambar cupcakes jer,kali nikita tengok pulak menu specal hari ni untuk santapan student2ku..hehe.. Nasi Kerabu Special.. Layanzzz.. 



Weekdays Class ~ 26 April 2011




Kelas kali ni dihadiri oleh Fiza. Kelas ni dijalankan pada hari Selasa, di mana Fiza mengambil cuti semata2 untuk belajar cupcakes nie.. Katanya kalau weekend tak ada yang jaga anak, so better buat class hari bekerja. Kepada sesiapa yang nak buat class pada hari bekerja, silalah hubungi saya ye.. 019-6657302 / farah.shop@yahoo.com

Class Cupcakes ~ 24 April 2011

Alhamdulillah..selepas berpantang inilah class pertama yang dapat diadakan..Maaf banyak2 pada yang bertanya mahukan kelas sejak beberapa bulan kebelakangan nie, sebab masa sarat mengandung pun, saya bercuti dari mengadakan class.

InsyaAllah selepas ini, class cupcakes akan diadakan setiap hari termasuk hari Sabtu.. Cuma hari Ahad saya mengisytiharkan cuti.. hehehe..

So, untuk class kali ni dihadiri oleh Kamalia. Kamalia ni merupakan customer saya juga yang menempah blog sebelum nie. Kiranya dia memang dah ada basic buat cupcakes.. Cuma ini adalah kelas pertama belajar deko...Kiranya tangan dia memang dah ada skill lah, cuma perlu ditajamkan lagi dan mengembangkan idea yang ada. Apapun, semoga bisnes Kamalia bertambah maju ya..

Asyiknya mendeko...

Hasil cuppies Kamalia... Comelkan?

Tersenyum riang dgn hasil yg kiut miut tue..
Kepada yg berminat menghadiri class cupcakes nie, sila hubungi farah.shop@yahoo.com / call 019-6657302. Kini class cupcakes di buka setiap hari, kecuali hari Ahad..

Class Cupcakes Di Gombak


Salam kepada semua pengunjung blog.. Kelas cupcakes akan diadakan di Gombak pada 17 April 2011 ini, hari Ahad pukul 11 pagi. Sesiapa yang berminat untuk join class cupcakes, sila comfirmkan kehadiran anda selewat-lewatnya 15 April 2011 dengan deposit RM 100. Untuk makluman, yuran kelas telah dinaikkan ke rm 200 berikutan kenaikan semua harga kos. Sila beri nama anda segera bagi memastikan kelas berjalan lancar ya..

Modul Kelas:

1. Resepi Chocolate Moist Cupcakes yang sedap dan menjimatkan diberikan kepada anda, sesuai untuk keperluan komersial.

2. Belajar cara-cara membuat 3 jenis hiasan cake iaitu:
* Buttercream lembut - untuk hiasan cupcakes
* Buttercream lebih keras - untuk deko bunga dan cartoon
* Fondant / Sugarpaste

3. Anda akan belajar mendeko cupcakes secara hands-on, dengan menggunakan buttercream dan fondant.

i) Butercream - Bunga rose, clown, barbie dalam taman, swirl ais krim, edible image

ii) Fondant - Baby tido, Topi, Bunga Tulip dan Bunga Dahlia, Alphabet

Anda tak perlu bawa apa-apa, cuma bawa apron dan kain lap sahaja. Kesemua 8 cupcakes yang anda deko akan anda bawa pulang.

Hubungi saya 019-6657302 / email:farah.shop@yahoo.com

Class Cupcakes Di Gombak 27/11/10


Kelas cupcakes akan diadakan pada hari Sabtu ini, 27 November 2010 bersamaan hari Sabtu,pukul 2.00 petang. Sila comfirmkan kehadiran anda selewat2nya 25 November 2010. Kerjasama anda amat diharapkan bagi memastikan kelas berjalan lancar. Terima kasih.


Modul Kelas:

1. Resepi Chocolate Moist Cupcakes yang sedap dan menjimatkan diberikan kepada anda, sesuai untuk keperluan komersial.

2. Belajar cara-cara membuat 3 jenis hiasan cake iaitu:
* Buttercream lembut - untuk hiasan cupcakes* Buttercream lebih keras - untuk deko bunga dan cartoon* Fondant / Sugarpaste

3. Anda akan belajar mendeko cupcakes secara hands-on, dengan menggunakan buttercream dan fondant.

i) Butercream - Bunga rose, clown, barbie dalam taman, swirl ais krim

ii) Fondant - Baby tido, Topi, Bunga Tulip dan Bunga Dahlia

Anda tak perlu bawa apa-apa, cuma bawa apron dan kain lap sahaja. Kesemua 8 cupcakes yang anda deko akan anda bawa pulang.

Hubungi saya 019-6657302 / email:farah.shop@yahoo.com


Lagi Gambar Class Cupcakes

Alhamdulillah,ramai yang minat nak belajar cupcakes nie.Kebanyakannya untuk berniaga, tak kurang juga untuk dibuat juadah buat keluarga dan anak2 tersayang.. Tak mau celoteh panjang, jom tengok group kali nie beserta hasil deko cupcakes mereka sekali..







Bagi yang berminat menghadiri class cupcakes, sila hubungi saya 019-6657302 / email farah.shop@yahoo.com